Lokaal MFO: RIZIV vereenvoudigt de procedure

18 dec 2018

Om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning door de overheid (tot 2.500 euro) moeten de organisatoren van een lokaal project van medisch-farmaceutisch overleg (MFO) zich baseren op een erkend kwaliteitsbevorderend programma, en vervolgens een ingevuld aanvraagformulier indienen bij het RIZIV. De procedure om dat formulier in te dienen, is onlangs vereenvoudigd.

Niet meer aangetekend!

Het aanvraagformulier moet niet meer aangetekend worden opgestuurd. Voortaan kan je het gewoon opsturen per e-mail naar MFO-CMP@inami.fgov.be. Hou er wel rekening mee dat die mail twee versies van het formulier moet bevatten: enerzijds een getypt WORD-document en anderzijds een PDF van het ondertekende formulier. Je kan die vereenvoudigde procedure, per e-mail, ook gebruiken om het verslag van de vergadering op te sturen.

Er zijn intussen al 16 programma’s erkend om de samenwerking met de huisartsen te verbeteren op het gebied van magistrale bereidingen, interacties, chronische behandelingen, enz. Klik hier voor de lijst van de erkende programma’s.

Wil je graag één of meer overlegavonden organiseren met collega’s en artsen in je buurt of gemeente, maar zie je op tegen de rompslomp die daarbij komt kijken? Relax! Het is minder ingewikkeld dan je zou denken. Hoe je eraan moet beginnen? Raadpleeg onze website of contacteer gert.merckx@domusmedica.be . Veel succes!