Nieuws - algemeen

 

Vraag nu uw premie aan via Domus Medica!

 

Buiten de reeds gekende huisartsarme zones heeft de Vlaamse overheid de lijst met een aantal zones uitgebreid tot eind 2018. Vestigt u zich voor 31/12/2018 in één van deze zones dan heeft u recht op een vestigingspremie van 20.000 euro.

Bert Winnen, de huidige kabinetschef van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) volgt eind dit jaar Ri De Ridder op als directeur-generaal van het Riziv. Dat schrijft het tijdschrift Medi-Sfeer.

De Nationale Raad van de Orde van Artsen pleit voor een globaal actieplan met betrekking tot de permanente beschikbaarheid van gezondheidsgegevens voor het leveren van kwaliteitsvolle zorg en het verbeteren van de relatie tussen de patiënt en de arts.

In 2013, 2014 en 2015 namen anderhalf miljoen Belgen in de loop van het jaar één of meerdere geneesmiddelen in uit de klasse van geneesmiddelen tegen bronchusobstructie. Dat blijkt uit een document dat het Riziv eind juli publiceerde.

Sinds eind juli kunnen zorgverstrekkers niet meer met hun gebruikersnaam en wachtwoord op het beveiligde deel van de webtoepassing terecht.

Sinds vorige maand is een up-to-date versie van de infobox van het Riziv voor huisartsen op de website van het Riziv te vinden.

Vorig jaar kreeg de federale ombudsdienst ‘Rechten van de patiënt’ zeventig klachten binnen gericht tegen een huisarts, 57 in Vlaanderen en dertien in Franstalig België. Dat blijkt uit het Jaarverslag 201 dat de federale ombudsdienst onlangs publiceerde.

Sinds 1 augustus worden de specialiteiten Coruno® 16 mg en Corvaton® 2mg niet langer vergoed in Hoofdstuk I maar binnen Hoofdstuk IV, en dit voor patiënten bij wie de specialiteiten reeds vergoed werden.

Sinds vorig jaar vertoont MyHandicap problemen bij het versturen van de eForm. Zo ontvingen de arts en de patiënt herinneringen voor formulieren die reeds doorgestuurd werden.

Vanaf 1 januari 2017 gebeurt de terugbetaling van prestaties tabakologie (rookstopbegeleiding) voor Vlaamse burgers niet meer via het federale systeem van het RIZIV, maar via de Vlaamse overheid.

Ander nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4