Nieuws - algemeen

We bouwen aan een nieuwe website. Vanaf 17/9 werken we aan een aantal technische aspecten. Daardoor zouden bezoekers ook enige hinder kunnen ondervinden. Het zou bijvoorbeeld soms moeilijker kunnen zijn om aan te melden op de website of vacatures toe te voegen. We proberen dit tot een absoluut minimum te beperken. Alvast dank voor uw geduld.

Het congres CARDIO’018  van de Belgische Cardiologische Liga stond dit jaar in het teken van ‘De praktische benadering van de hartpatiënt’. Hier werd ook een position paper over rodegistrijst voorgesteld door dr. Luc Missault (AZ Sint Jan Brugge).

Met de lancering van de website www.preventiemethodieken.be maakt de Vlaamse overheid duidelijk dat het haar menens is om preventie blijvend hoog op de agenda te zetten.

De Vlaamse huisartsenwachtposten registreren al sinds jaren hun activiteiten. Wachtposten Vlaanderen heeft dan ook bedenkingen bij de registratie zoals ze door het Riziv wordt opgelegd.

Alle huisartsenkringen ontvingen recent een brief van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) waarin hij oproept tot samenwerking op lokaal vlak met de lokale politie.

Uit cijfers die het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag vrijgeeft, blijkt dat het aantal gemeentes waar er een tekort aan huisartsen is voor het eerst sinds lang stabiel blijft.

anaf 1 januari 2019 kan u getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken nog uitsluitend online bestellen.

Omdat het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk niet steeds een eigen arts bereid vindt om euthanasie uit te voeren, biedt het sinds kort de mogelijkheid aan huisartsen om dat binnen de muren van het ziekenhuis te doen.

De geringe deelname van artsen aan de syndicale artsenverkiezingen heeft gevolgen voor de financiering van de artsensyndicaten.

De beslissing om uitstrijkjes slechts om de drie jaar terug te betalen, heeft niet alleen een invloed op het aantal uitstrijkjes, maar ook op wie het uitstrijkje neemt.