Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) lanceerde vandaag een campagne om het gebruik van slaap- en kalmeermiddelen te verminderen.

Vanaf vandaag kunnen artsen hun stem uitbrengen voor de Orde der Artsen.

Een arts die opioïden voorschrijft, moet erover waken dat ze in de gepaste vorm en hoeveelheid worden voorgeschreven om zo overconsumptie en overdosering tegen te gaan. Dat zegt de Nationale Raad van de orde van Artsen in een recent advies.

De Nationale Raad van de Orde der Artsen vindt dat medische zorg ook voor mensen zonder papieren niet beperkt kan blijven tot dringende zorg.

Eind 2017 maakten 9700 huisartsen, 780 artsen-specialisten, 3000 tandartsen, 22 ziekenhuizen en enkele vroedvrouwen gebruik van Recip-e. De voorschriften worden vanop Recip-e opgehaald door 4860 apothekers.

Zoals vorige week verwacht en al enigszins aangekondigd, is de griep nu ook officieel in het land.

De laatste jaren wordt in de medische sector steeds vaker gebruik gemaakt van 3D-geprinte implantaten. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft echter zijn twijfels bij de doeltreffendheid van deze innovatie.

Sinds 1997 organiseert het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) samen met Statistics Belgium (StatBel) vijfjaarlijks een grootschalige enquête naar de gezondheid en de levensstijl van de Belgen. De nieuwe bevraging ging deze maand van start.

Wat er vorige week zat aan te komen, is nu officieel bevestigd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid: er heerst bijna een griepepidemie in België.

In het wetenschappelijk tijdschrift Gunaïkeia geeft prof. Michel Bossens toelichting bij de nieuwe aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) inzake de HPV-vaccinatie.