Jarenlang weigerde de Franstalige overheden in dit land een toelatingsproef te organiseren voor studenten die geneeskunde wilden gaan studeren. Nu de proef toch voor de tweede keer wordt georganiseerd, blijkt ze een maat voor niets.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid brengt enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen de gezondheidsimpact van het wegverkeer in kaart voor elke Vlaamse gemeente.

De Dienst Geneeskundige Evaluatie en Controle voerde vorig jaar minder, maar wel meer doelgerichte controles uit. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de DGEC deze week voorstelde.

Met de lancering van de website www.preventiemethodieken.be maakt de Vlaamse overheid duidelijk dat het haar menens is om preventie blijvend hoog op de agenda te zetten.

De Vlaamse huisartsenwachtposten registreren al sinds jaren hun activiteiten. Wachtposten Vlaanderen heeft dan ook bedenkingen bij de registratie zoals ze door het Riziv wordt opgelegd.

Alle huisartsenkringen ontvingen recent een brief van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) waarin hij oproept tot samenwerking op lokaal vlak met de lokale politie.

Uit cijfers die het Agentschap Zorg en Gezondheid vandaag vrijgeeft, blijkt dat het aantal gemeentes waar er een tekort aan huisartsen is voor het eerst sinds lang stabiel blijft.

anaf 1 januari 2019 kan u getuigschriften voor verstrekte hulp en overeenstemmingsstroken nog uitsluitend online bestellen.

Omdat het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk niet steeds een eigen arts bereid vindt om euthanasie uit te voeren, biedt het sinds kort de mogelijkheid aan huisartsen om dat binnen de muren van het ziekenhuis te doen.

De geringe deelname van artsen aan de syndicale artsenverkiezingen heeft gevolgen voor de financiering van de artsensyndicaten.