IWC 2020: Sprekers

SPREKERS:

(dit overzicht wordt nog aangevuld)

Koen Herwijers

Bert Broeckaert

An Bervoets

Guy Hans

 

Bart Depreitere

 

Dr. Bart Depreitere studeerde in 1997 af als arts aan de faculteit geneeskunde van de KULeuven. Hij voltooide zijn neurochirurgische opleiding in Leuven en ontving het certificaat van neurochirurg in 2004. In 2004 promoveerde tot doctor in de medische wetenschappen door de verdediging van een proefschrift getiteld 'A rational approach to pedal cyclist head protection'. Hij deed een fellowship in de wervelkolomchirurgie en pediatrische neurochirurgie aan de Universiteit van Toronto in 2005-2006. Sinds 2006 werkt hij als staflid neurochirurg aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven en is er voorzitter van het multidisciplinaire zorgprogramma wervelkolom en coördinator van het neurochirurgische pediatrische hersentumorprogramma. Hij is benoemd tot professor aan de KULeuven en doceert neurochirurgie aan de studenten geneeskunde en wervelkolompathologie aan de studenten kinesitherapie. Zijn onderzoek richt zich op fysiologie en biomechanica van traumatische hersenletsels, waarbij klinische data, diermodellen en wiskundige modellen worden gecombineerd. Hij is auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties in dit vakgebied en begeleidde  meerdere doctorandi. Op vlak van wervelkolompathologie coördineert hij meerdere kwaliteitsinitiatieven, onder meer de ontwikkeling van de Belgische zorgpaden lage rugpijn en radiculaire pijn en het wervelkolomregister. Hij is secretaris van de Belgische Vereniging voor Neurochirurgie, secretaris van de Spine Society of Belgium, en bestuurslid van meerdere internationale verenigingen op het gebied van neurowetenschappen en wervelkolompathologie.

 

Kristof De Corte

 

Kristof De Corte studeerde in 1996 af als gegradueerde in de Kinesitherapie aan de KHBO in Brugge. Hij specialiseerde zich in de orthopedische manuele therapie aan de postacademische opleiding van de UGent. Sinds 2000 werkt hij fulltime als zelfstandig kinesitherapeut in een eigen praktijk in Halle (Zoersel). Sinds 2004 is hij als lesgever betrokken bij de postgraduaatsopleiding manuele therapie van de UGent, ULiège en de UCL. Hij is verantwoordelijk voor de vakken ‘Evaluatie en behandeling van het cervicaal en lumbosacraal radiculair syndroom’ en ‘Gevorderd klinisch redeneren bij een patiënt met musculoskeletale klachten’.

 

Lisa Bernaerts

 

Lisa Bernaerts, klinisch psycholoog en psychotherapeut in opleiding.  Werkzaam in het Multidisciplinair Pijncentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

 

Vera Callebaut

 

Vera Callebaut is als klinisch psycholoog werkzaam in het Multidisciplinair Pijncentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Haar benadering van chronische pijn als multidimensioneel gegeven heeft zij opgebouwd door postgraduaatopleidingen in de systeempsychotherapie, hypnotherapie, psychotraumatologie en EMDR.

Zij is betrokken bij studies en onderzoek rond chronische pijn en pijnchronificatie.

Zij geeft les aan medici en paramedici, en vormingen aan patiënten met chronische pijn.

Zij is voorzitster van de Vlaamse PijnPsychologen en vertegenwoordigt de beroepsgroep in het bestuur van de Belgian Pain Society.

 

Dominique Bullens

 

Professor Dominique Bullens is kliniekhoofd in de kindergeneeskunde, verantwoordelijk voor het zorgprogramma allergie bij kinderen aan UZ Leuven en daarnaast ook hoofd van de onderzoeksgroep Allergie en Klinische Immunologie van de KU Leuven. In 'bijberoep' ( ;) ) is ze vice-voorzitter van het Ethisch Comité Onderzoek van UZ/KU Leuven en deeltijds hoogleraar.


Tim Rodrigus

Tim Rodrigus studeerde geneeskunde aan de KU Leuven en beëindigde zijn specialisatie geriatrie in 2018.  Hij is werkzaam als geriater in het AZ Klina te Brasschaat.   Hij wordt in de praktijk dagdagelijks geconfronteerd met de moderne 'geriatric giants', ondermeer frailty, sarcopenie, anorexie, dementie, delier, vallen, polyfarmacie en vermoeidheid.

 

WORKSHOPS:

 

Els Van Den Brempt

 

Els Van Den Brempt heeft meer dan 30 jaar ervaring als ondernemer, business developer, trainer en coach.  Naast haar masterdiploma toegepaste taalkunde Duits en Russisch volgde ze diverse opleidingen zoals NLP, Solution Focus practitioner, mindmapping en verbindend communiceren.  Ze is ook Insights Discovery practitioner en stress- en burn-outcoach.

Ze geeft opleidingen in tal van communication skills als actief luisteren & communiceren, oplossingsgericht denken & handelen, time management & persoonlijk leiderschap, stress en energy management, zelfverzekerd informeren & presenteren, …  Als je hoog scoort op de Passie-Enthousiasme-Trots-schaal, ben je blij met je leven en je werk en daar wil ze maar al te graag toe bijdragen …

 

Leni Jacobs

Sofie Vandormael

 

Sofie is lid van het huisartsenteam van Praktijk Langestraat in Aalst.  Ze is instructeur Basic Life Support (BLS) bij de European Resuscitation Council (ERC).

 

Publicatie datum
12 dec 2019