Vervanging gezocht voor huisarts in Kapellen

Vacature geplaatst op 7 okt 2020

Functie
Huisarts
Functie titel
Vervanging gezocht voor een huisarts in een groepspraktijk te Kapellen in november, december 2020 en eventueel begin 2021
Type samenwerking
Overeen te komen
Type contract
Tijdelijke functie
Adres

Huisartsenpraktijk 't Spoor
Antwerpsesteenweg 76
2950 Kapellen
België

Interesse in deze vacature?

Bert
Parmentier
Functie omschrijving

Vervanging gezocht voor een huisarts o.w.v. langdurige arbeidsongeschiktheid.

Momenteel werken alle artsen in de praktijk 4/5, maar een andere regeling is zeker bespreekbaar. We vinden het erg belangrijk om te streven naar een zo goed mogelijke work-life-balans voor iedereen.

Over de praktijk

Huisartsenpraktijk 't Spoor Kapellen werd 3 jaar geleden opgestart door 2 net afgestudeerde studiegenoten. Vanaf de eerste dag bleek er veel nood aan artsen in de omgeving. 1 jaar later werd de praktijk dan ook uitgebreid met een derde arts. Intussen zaten we niet stil: we verhuisden naar een grotere praktijkruimte en hebben intussen een vierde arts in de praktijk, alsook een diëtiste en een kinesiste voor relaxatietraining en hart-coherentie.

Het patiëntenbestand wordt gedeeld. We proberen zoveel mogelijk te promoten aan patiënten om zich door minstens 2 artsen te laten opvolgen. 

Wachtdienstregeling & werktijden

In Kapellen start de wachtdienstregeling om 19u en eindigt om 7u. De verdeling hiervan gebeurt via wachtpost Noordrand, waar ook de weekendwachten plaatsvinden. Momenteel is de frequentie van de wachtdiensten ongeveer 2 à 3 weekendwachten per 6 maanden en 1 à 2 weekwachten per maand.

Buiten deze uren moet de permanentie vanuit de eigen praktijk geregeld worden. 

We starten de consultaties om 8u en werken enkel na afspraak. We hebben 2 belmomenten per dag: van 12u tot 12u30 en van 17u tot 17u30. 's Middags voorzien we een uur middagpauze, of iets langer bij de wekelijkse vergadering. Om 13u30 gaan we weer aan de slag. Voor de uren na het avond-belmoment werken we met een beurtrol, waardoor je 3 à 4 keer per week om 17u30 kan afronden.

Elke arts heeft wekelijks enkele dagdelen die worden voorbehouden voor huisbezoeken. De vervangende arts proberen we zoveel mogelijk in te zetten voor de opvang van acute zorg. De huisbezoeken ter controle van chronische patiënten worden zoveel mogelijk door de collega's opgevangen.

EMD pakket & consultatiesysteem

Voor het EMD gebruiken we CareConnect.