WGC Willebroek zoekt 3e collega (deeltijds, tijdelijk of vast)

Vacature geplaatst op 12 mei 2020

Functie
Huisarts
Functie titel
Huisarts
Type samenwerking
Deeltijds
Type contract
Tijdelijke functie
Tijdelijke functie met optie vast
Vaste functie
Adres

wijkgezondheidscentrum De Wille
Kapelstraat, 4
2830 Willebroek
België

Interesse in deze vacature?

Nadia
Tajjiou
Functie omschrijving

Taken:

 • Verrichten van medische consultaties in het centrum
 • Op huisbezoek gaan wanneer patiënten zich niet kunnen verplaatsten (weinig huisbezoeken, 1-5/week)
 • Deelnemen aan intern en extern overleg (+-2u/week)
 • Samen met je collega- huisarts zorgen voor continuïteit in de huisartsgeneeskundige hulpverlening

Profiel:

 • Erkend geaccrediteerd huisarts zijn en doordrongen zijn van het belang van EBM
 • Zich kunnen terugvinden in het concept van een wijkgezondheidscentrum (meer info op http://www.vwgc.be.
 • Zin om te werken met een patiëntengroep met een aanzienlijk aandeel personen in maatschappelijk kwetsbare situaties
 • Het boeiend vinden om te werken met een multiculturele patiëntengroep
 • Samenwerking in team als uitgesproken pluspunt beschouwen
 • Werken in een forfaitair werkende praktijk is niet combineerbaar met een zelfstandige praktijk als huisarts, wel met andere jobs waar niet per prestatie verloond wordt (bv consultaties Kind en Gezin, een lesopdracht,...) 

 

Aanbod:

 • Contract van onbepaalde duur of bepaalde duur (duur overeen te komen), voorziene startdatum september 2020 (latere startdatum ook mogelijk
 • Contract van 19u per week (50%)-(minder uren ook mogelijk)
 • Administratieve omkadering en voltijds onthaal 
 • Een boeiende job in een WGC in volle ontwikkeling
Over de praktijk

Wijkgezondheidscentrum De Wille is geopend sinds 1 september 2016 en biedt toegankelijke en wijkgerichte eerstelijnsgezondheidszorg aan inwoners van heel Willebroek. In het centrum werken de artsen samen met een verpleegkundige en maatschappelijk werkster. Er is een voltijds onthaal aanwezig om telefoons aan te nemen, afspraken in te boeken en patiënten te verwelkomen. Wij zijn op zoek naar een derde arts om samen met onze artsen, verpleegkundige, maatschappelijk werkster en eerstelijnspsycholoog deel uit te maken van een multidisciplinair team. Het centrum werkt met het forfaitaire betalingssysteem.

Wachtdienstregeling & werktijden

Wachtdienst:

We maken deel uit van HAK Schelde-Rupel (www.hak-schelde-rupel.be). Tijdens de weekends en feestdagen is de wachtpost N16 open (+-7x12u/jaar). Op weekdagen is er een beurtrol tussen de artsen van Willebroek en Kapelle-op-den-Bos om vanuit de eigen praktijk van wacht te zijn (+-7x/jaar).

Werktijden:

De werktijden worden in overleg en op een eerlijke manier verdeeld tussen de artsen. Zo heeft elke arts bv 2 vaste avonden per week en wordt vrijdagavond afgewisseld. 

EMD pakket & consultatiesysteem

EMD pakket:

Momenteel gebruiken we Pricare van FIGAC. Dit programma wordt vanaf eind 2020 niet meer ondersteund. Daarom stappen we vanaf september net zoals de andere wijkgezondheidscentra over op TOPAZ (https://www.topaz.care/nl), een nieuw en veelbelovend programma.

 

Consultatiesysteem:

Raadplegingen zijn enkel op afspraak. Er is een voltijds onthaal aanwezig om de telefoons te beantwoorden en de patiënten te ontvangen. Tijdens de corona epidemie wordt de triage door de artsen gedaan tijdens 3 telefonische beluurtjes per dag en hebben we de online afspraken voorlopig geblokkeerd. 

In de mate van het mogelijke proberen we zorgsubstitutie te stimuleren. Dit wil zeggen dat een patiënt die bij de arts komt bv voor een bloedname, wondzorg of EKG meteen kan doorgestuurd worden naar de verpleegkundige. In de toekomst werken we toe naar meer taken die gedeeld kunnen worden met verpleging en maatschappelijk werk.