Basistraining rond de zorg voor eetstoornissen

22 mei
Datum
22 mei 2019 09:30 – 16:30Toevoegen aan kalender 2019-05-22 07:30:00 2019-05-22 14:30:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Jeugdherberg De Blauwput
Martelarenlaan 11A
3010 Kessel-Lo
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Abonnees Eetexpert:75€, Niet-abonnees Eetexpert:100€
Inschrijven voor deze activiteit

Kom je vaak in contact met patiënten met eetstoornissen? Vraag je je af hoe je deze problematiek best aanpakt? En wil je bijleren rond jouw begeleiding van deze patiënten? 

Programma 

In deze basistraining komen theoretische en praktijkgerichte basisprincipes voor de behandeling van eetstoornissen aan bod. Deze vorming biedt handvaten om in je praktijk mee aan de slag te gaan. Lien Goossens en Eva Van Malderen bespreken de psychologische basisbehandeling en diagnostiek bij eetstoornissen. Ilse Ulens licht de basisprincipes van voedingsbegeleiding bij eetstoornissen toe. 

Wie zich inschrijft voor deze basistraining krijgt gratis toegang tot onze e-learning ‘Basisbehandeling bij eetstoornissen’. Deze e-learning kan je van thuis uit doornemen wanneer het jou past, met accreditering voor artsen. Schrijf je in via onze website (www.eetexpert.be/leden/vorming-elearning) of mail hiervoor naar secretariaat@eetexpert.be

Doelgroep 

Deze basistraining richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen: diëtisten, psychologen, psychiaters, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen, (kinder)artsen…  

Docenten 

Prof. Dr. Lien Goossens is klinisch psychologe en docent klinische ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2004 doet ze wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling en instandhouding van eetproblemen bij kinderen en adolescenten, met een belangrijke focus op klinische implicaties van de onderzoeksresultaten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Eva Van Malderen is klinisch psychologe en doctoraatsstudent bij de onderzoeksgroep Klinische Ontwikkelingspsychologie (Universiteit Gent). Ze verricht wetenschappelijk onderzoek naar mechanismen en behandeling van eetbuien bij kinderen en adolescenten. Daarnaast is ze als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent, waar ze zich toelegt op diagnostiek en behandeling van eetproblemen. 

Ilse Ulens is voedingsdeskundige in de Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen in Tienen. Ze begeleidt ook ambulant patiënten in haar privépraktijk in Tienen en Leuven. Ze is werkzaam in voorlichting, preventie en behandeling van eet- en gewichtsproblemen. 

Praktische informatie 

Wanneer: woensdag 22 mei 2019, van 9u30 tot 16u30 

Waar: Jeugdherberg De Blauwput, Martelarenlaan 11A 3010 Kessel-Lo (Leuven) 

Kostprijs: Abonnees Eetexpert:75€, Niet-abonnees Eetexpert:100€ 

Inschrijvingsmodaliteiten: Inschrijven kan op onze website via onze vormingsagenda http://www.eetexpert.be/vorming/agenda). Inschrijvingen zijn geldig na betaling van het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert.be vzw, met vermelding ‘Basistraining eetstoornissen 22/05/2019 + uw naam’. Annuleringsvoorwaarden: zie website. Schrijf je snel in, want plaatsen zijn beperkt. 

Organiserend comité: Prof. dr. C. Braet, Prof. dr. L. Claes, Prof. dr. P. De Cort, I. Ulens, A. Vandeputte.