Familiedag 2020 - Bokrijk

16 mei
Datum
16 mei 2020 09:30 – 18:00Toevoegen aan kalender 2020-05-16 07:30:00 2020-05-16 16:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Domus Medica
Adres

Openluchtmuseum Bokrijk
Herkenrodeplein 5
Parking 2
3600 Genk
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Exclusief voor leden van Domus Medica: kinderen < 3 jaar (gratis), 3-12 jaar (€ 16,50*) en volwassene (€ 22,50*).
Inschrijven voor deze activiteit
Door het Coronavirus en in het belang van uw gezondheid, heeft Domus Medica beslist om de Familiedag te verplaatsen naar volgend jaar. De nieuwe datum zullen we via de website en per mailing bekendmaken.

Programma

9u30-10u:   Check-in aan Hangar 58

10u-12u:      Belevingsroute op maat en op eigen tempo te bezoeken

Op zes vaste locaties geven gepassioneerde en ervaren gidsen uitleg. 

1.    Woonstalhuis Vorselaar 
Kom te weten hoe de eerste conservator van Bokrijk, dr. Jozef Weyns, zich liet inspireren door Bruegel. U krijgt hier ook een hedendaagse vertaling van de Bruegelprenten ‘De magere keuken’ en ‘De vette keuken’. 

2.    Egt
Egt is een authentiek broodatelier. Op het erf van de Kilbershoeve uit Meeuwen ontdekt u alles wat u wilde weten over brood. In het broodatelier Egt kan u zuurdesembrood gebakken op steen in een houtoven. 

3.    Schuur Zuienkerke
Schilderij: ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’ van Bruegel. Maak kennis met originele 16e -eeuwse voorwerpen uit de tijd van Bruegel. Er wordt u ook een spiegel voorgehouden naar het leven van vandaag. 

4.    De sixties
Dompel je onder in de verhalen en gebeurtenissen uit de jaren ’60 in levensechte decors en op een interactieve manier. Van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot elektrowinkel. Elke genodigde krijgt een identiteitskaart van een student, een stewardess, een wielrenner of een andere persoon uit De Sixties. Deze kaart is jouw persoonlijke gids die je wegwijs maakt in zijn leven van toen. Verschillende getuigenissen en beeld- en geluidsfragmenten staan borg voor een unieke belevenis. 

5.    Paenhuys Diepenbeek “bier brouwen”
In dit gebouw wordt jaarlijks een historisch bier gebrouwen. Met een historische museumbrouwerij, hopast, een hopveld, graanakkers, herbergen en de nodige expertise, is het Openluchtmuseum de geknipte locaties om de stiel van het artisanaal brouwen opnieuw tot leven te brengen. 

6.    Living History
Acteurs dompelen de genodigden onder in het leven op het platteland anno 1913. Mijnheer pastoor houdt zijn donderpreek, de meester of juffrouw geeft les. Op de boerderij wordt hard gewerkt. Net alsof de genodigden in dit dorp 100 geleden rondlopen. 

12u-14u: Lunch in HANGAR 58 met kinderanimatie

14u-18u: Vrije toegang tot het openluchtmuseum inclusief De sixties en De wereld van Bruegel
•    Openluchtmuseum open tot 18u
•    Speeltuin open tot 21u

Praktisch

Deelnameprijs
Exclusief voor leden van Domus Medica: 
•    0-3 jaar:                gratis (voor kinderen die op 16 mei 2020 nog geen 3 jaar zijn)
•    3 t.e.m. 12 jaar:     € 16,50* (incl. btw € 19,97)
•    > 12 jaar:                € 22.50* (incl. btw € 27,23)
*prijs excl. btw

Voor deze prijs heeft u recht op een belevingsroute op maat (voormiddag) in het openluchtmuseum, vrije toegang tot het openluchtmuseum en de openluchtspeeltuin alsook een middaglunch incl. dessert. Voor de vegetariërs wordt er een alternatief voorzien.

Opgelet: Deelnemers die niet op voorhand zijn ingeschreven, kunnen Bokrijk enkel bezoeken via de kassa van domein Bokrijk aan het daar geldende tarief. Zij kunnen niet deelnemen aan de middaglunch en extra’s voorzien voor Domus Medica.

Inschrijving
Inschrijven voor de Familiedag is verplicht. Kort na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail en volgt een factuur. De week voor de familiedag ontvangt u een mail met de laatste praktische informatie. 

Vragen?
Indien u vragen heeft, kan u terecht bij Ann van Roosenbroek of Emma Van Parys via e-mail vorming@domusmedica.be of via het nummer 03/425.76.76.