Klare taal

28 mrt
Datum
28 maart 2020 09:30 – 13:00Toevoegen aan kalender 2020-03-28 08:30:00 2020-03-28 12:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Domus Medica
Adres

Domus Medica
Lange Leemstraat
187
2018 Antwerpen
België

bekijk in Google Maps
Prijs
Leden: €50/sessie • Niet-leden: €75/sessie
Accreditatie
is goedgekeurd, in de rubriek Ethiek en economie
Inschrijven voor deze activiteit
Door het Coronavirus en de richtlijnen van de overheid zien wij ons spijtig genoeg genoodzaakt om dit evenement uit te stellen tot een later te bepalen datum.

Goede samenwerking dankzij duidelijke communicatie

HR-opleidingsreeks: KLARE TAAL

Heb je als huisarts contact met anderstalige of laaggeletterde Nederlandstalige patiënten, dan worstel je wellicht met een aantal van de volgende vragen. 

Hoe herken ik of een patiënt beperkte gezondheidsvaardigheden heeft? Wat zijn de drempels en gevolgen van laaggeletterdheid in mijn praktijk? Hoe kan ik beter inschatten of een patiënt mijn informatie, advies en vragen begrijpt? Welke gesprekken kan ik met anderstalige patiënten in het Nederlands voeren en welke niet? Waarom zijn laaggeletterde patiënten minder therapietrouw? Wat kan ik zelf doen om op laagtaalvaardigheid in te spelen? Welk eenvoudig voorlichtingsmateriaal is er voorhanden? Welke tolk- en vertaalapps kan ik inzetten als er geen contacttaal is?

Tijdens de interactieve workshop Klare taal in de praktijk krijg je aan de hand van ervaringsoefeningen concrete tips en tricks die je kan toepassen in je gesprekken. We werken met vragen, ervaringen en cases uit je dagdagelijkse praktijk. Je wisselt met vakgenoten uit wat wel of niet werkt in gesprekken met anderstalige of laaggeletterde patiënten. 
 

Sprekers

Annelie Willems en Sandy Reinenbergh (taalbeleid en taalpromotie bij Atlas integratie & inburgering Antwerpen)

Inschrijven

Aanmelden noodzakelijk — heeft u geen aanmeldgegevens? Registreren op deze website is gratis en kan voor iedereen.

Daarnaast worden er ook belegde broodjes voorzien. 

Zo werd de reeks in 2018 ontvangen...