Kwaliteitszorg in een biomedische, biotechnologische of farmaceutische omgeving

18 feb
Datum
18 februari 2020 18:00 – 21:00Toevoegen aan kalender 2020-02-18 17:00:00 2020-02-18 20:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Campus Gasthuisberg
Herestraat 49
3000 Leuven
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€1200 voor de volledige opleidingsreeks of €135 per sessie
Inschrijven voor deze activiteit

Goed nieuws voor degenen die de vorige opleiding gemist hebben! Na het succes van de vorige editie en de positieve evaluatie van de deelnemers besloten we nieuwe opleidingssessies te organiseren. De opleiding is lichtjes aangepast in die zin dat de opleiding opgenomen werd in het curriculum van artsen in opleiding. Inhoudelijk verandert er echter niets in vergelijking met de vorige jaren. 

Mag ik erop vertrouwen dat het resultaat van mijn bloedanalyse correct is? Bevat dit doosje het medicijn dat vermeld staat op de verpakking? 

Dit zijn maar enkele van de vragen en uitdagingen die de basis vormen van de opleiding “Kwaliteitszorg in een biomedische, biotechnologische of farmaceutische omgeving”. 

Via deze opleiding geven we een antwoord op bovenstaande vragen. Kwaliteitszorg is geen louter theoretisch concept, maar heeft een concrete impact op het leven van mensen. De samenleving stelt hoge verwachtingen rond kwaliteit en veiligheid en dus legt de overheid steeds vaker verplichtingen op met betrekking tot kwaliteitszorg in laboratoria, zorgorganisaties of bedrijven. Dit vraagt niet alleen vaktechnische en administratieve aanpassingen. Het is een integraal proces dat de betrokkenheid vereist van alle medewerkers in een organisatie. In de praktijk blijkt verbetering op korte termijn regelmatig succesvol, maar blijvend verbeteren is een notoir lastige uitdaging. 

Inhoud

De opleiding is multidisciplinair en praktijkgericht, en speelt in op de groeiende vraag naar kwaliteitszorg en -bewaking. Hierbij worden wetenschappelijk gefundeerde denkkaders, procedures, technieken en werkwijzen aangereikt die de kwaliteit van het professionele handelen kunnen verhogen.

De opleiding kan in zijn geheel worden gevolgd en afgesloten worden met het behalen van een universitair getuigschrift. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij één of meerdere sessies waarvoor u specifiek meer achtergrond wil hebben.

Docenten

Dit zijn experten van verschillende universiteiten, industrie en overheid met een uitgebreide ervaring in kwaliteitszorg en/of in een specifiek domein van de opleiding.

Wie?

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in een biomedische, biotechnologische of farmaceutische omgeving, zoals:

 • kwaliteitsmanagers en -verantwoordelijken
 • laboratoriumdirecteurs
 • klinisch biologen
 • artsen of arts-specialisten in opleiding
 • apothekers
 • (hoofd)laboranten / analisten
 • laboratoriummedewerkers
 • paramedici
 • wetenschappelijk medewerkers uit academische of industriële laboratoria
 • medewerkers uit de farmaceutische industrie of biotechnologiebedrijven
 • auditoren van laboratoria

Waar en wanneer?

De opleiding loopt telkens op dinsdag van 18u tot 21u op Campus Gasthuisberg, op een plaats die vlot bereikbaar is met auto of openbaar vervoer. Tijdens schoolvakanties is er geen les. De uiterste datum van aanmelding is 15 februari 2020. De eerste les valt op 18 februari 2020. Meer praktische informatie kan u steeds vinden via onze website Opleiding Kwaliteitszorg.

Evaluatie

Deelnemers die met succes de volledige opleiding volgen (15 sessies), inclusief het schrijven en verdedigen van de paper, ontvangen een getuigschrift van de KU Leuven.

Meer info 

zie website

Nog vragen? Contacteer onze medewerkers: Romy Gentens en Inne Nauwelaers opleidingen.kwaliteitszorg@kuleuven.be tel. +32 (0)16 33 03 82