Mindfulness training voor zorgverleners

23 okt
Datum
23 oktober 2019 19:15 – 21:45Toevoegen aan kalender 2019-10-23 17:15:00 2019-10-23 19:45:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Centrum ToBE
Hendrik Consciencestraat 20
2300 Turnhout
België

bekijk in Google Maps
Prijs
€280
Inschrijven voor deze activiteit

Voor artsen, apothekers, verpleegkundigen, psychologen, kinesisten, maatschappelijk assistenten, osteopaten, doktersassistenten, tandartsen,…

Geachte collega’s, beste zorgverleners,

Graag wil ik u bij deze uitnodigen voor de mindfulnesstraining voor zorgverleners die start op woensdag 23 oktober 2019. Mindfulness is een oefening in leren omgaan met alles wat zich in het leven aandient. Ook als dat stress, emoties en spanning is. In mindfulness training leren we middels verschillende soorten oefeningen hoe we de rust en helderheid in onszelf kunnen opzoeken en bewaren. Je leert om met milde aandacht, in het hier en nu te zijn. Datgene wat zich aandient aan gevoelens en gedachten kan je leren bekijken zonder oordeel of zonder de wens om het te veranderen en zo ontdek je hoe je hiermee om kan gaan. 

Mindfulness helpt je om te vertragen, te vereenvoudigen, meer tot rust te komen en je grenzen te leren aanvoelen.

Het helpt bij stress, spanning, emoties, overprikkeling, piekeren, pijn en vermoeidheid, weinig zelfvertrouwen, angst, slecht slapen,…

Waarom specifiek voor zorgverleners?

Artsen en andere zorgverleners zijn betrokken, bevlogen en hebben een grote inzet. Ze werken vaak onder druk en voelen grote verantwoordelijkheid om patiënten te helpen en hun werk veilig, correct en naar tevredenheid van alle partijen uit te voeren.

Werken in de zorg vraagt veel van een mens. Helaas hoort multitasking er vaak bij en soms hebben we te maken met heftige situaties en emoties. 

We gaan vaak over grenzen zonder dat in de gaten te hebben. Mensen zetten zichzelf onder druk en laten zich onder druk zetten. Burn-out ligt op de loer.

Dat vraagt om zelfzorg waardoor de zorgverlener niet alleen zichzelf maar ook zijn patiënten en cliënten beter kan helpen. Doordat alle deelnemers deze wereld goed kennen, biedt de setting veiligheid om moeilijke zaken te kunnen delen, juist omwille van de herkenbaarheid.

Mindfulness is een goede manier om ondanks deze druk weer gemakkelijk tot jezelf kunnen komen en je rol op ontspannen wijze kunnen vervullen. Het kan een levenshouding worden die je helpt meer jezelf te zijn en meer te genieten.

Ik hoop u daar te mogen begroeten?

Met vriendelijke groet,

Martine Schrage
huisarts bij praktijk Viane, en mindfulness trainer opgeleid door Edel Maex, UZA, Antwerpen

Tijdens de 8 weken zijn er 6 bijeenkomsten: woensdagen 23 oktober, 6, 20 en 27 november en 11 en 18 december, steeds van 19.15 tot 21.45u

De prijs bedraagt 280€. Bij de training hoort een werkboek en één terugkomsessie die je vrij kunt kiezen uit het aanbod. 

Info en inschrijven: martine.schrage@tobe-kempen.be • 0471-204670

Cursuslocatie: Centrum ToBE, www.tobe-kempen.be • Hendrik Consciencestraat 20, 2300 Turnhout (vlakbij parking Muylenberg)