Zorg aan Zet Festival

09 mei
Datum
9 mei 2019 12:00 – 17:00Toevoegen aan kalender 2019-05-09 10:00:00 2019-05-09 15:00:00 Title Description Location Domus Medica jarne@3sign.com Europe/Brussels public
Organisator
Andere organisatie
Adres

Tour & Taxis
Havenlaan 86C
1000 Brussel
België

bekijk in Google Maps
Prijs
50 Euro
Inschrijven voor deze activiteit

De afgelopen maanden was de zorg aan zet. Sinds eind januari formuleerden burgers en professionals meer dan 4000 ideeën op zes grote publieksvragen over de zorg van morgen. Die ideeën werden gebundeld in 10 beleidsthema’s, die de basis vormen voor de verdiepende discussie op de Avonden van de Zorg. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gingen meer dan 500 mensen met elkaar in debat. Zij zetten de ideeën om in concrete beleidsaanbevelingen.

Het Zorg aan Zet Festival vormt het sluitstuk van het participatietraject. Dan wordt de eindtekst als resultaat van de burgerbevraging en de debatavonden gepresenteerd aan zij die de zorg van de toekomst uittekenen: het beleid en de zorgactoren. Het Festival vindt plaats op 9 mei 2019  van 12u tot 17u in Tour & Taxis in Brussel.

Het festival biedt een gevarieerd en interactief programma voor al wie geïnteresseerd is in de zorgsector, in de breedste betekenis van het woord. Het wordt “the place to be” voor iedereen met een hart voor de zorg: voor wie zorg nodig heeft, voor wie zorg geeft en voor zij die het beleid uittekenen.

Programma

Op het festivalmenu mag je uiteraard een presentatie verwachten van de conclusies en aanbevelingen van Zorg aan Zet. Daarnaast zijn er twee pittige plenaire debatten

  1. Vijf bekende figuren, beroepsmatig niet vertrouwd met de zorg, maar wel met cultuur, het bedrijfsleven, jongeren, onderwijs, wonen…  zullen debatteren over de klemtonen uit het eindrapport van Zorg aan Zet.    
  2. In het tweede debat worden de politici uitgenodigd kleur te bekennen: Meyrem Almaci (Groen), Bianca Debaets (CD&V), Maggie De Block (Open Vld), Lorin Parys (N-VA) en Freya Van den Bossche (Sp.a) zal worden gevraagd hoe zij in hun beleid rekening zullen houden met de resultaten van de publieksbevraging.

Tussen de twee grote debatten in kunnen de festivalgangers à la carte en ter plekke kiezen uit een brede waaier aan interactieve sessies, lezingen en panelgesprekken over uiteenlopende thema’s uit zorg en welzijn. Een greep uit de onderwerpen: financieringssystemen, innovatie in de zorg, gebruikersparticipatie, zorg op maat, buurtgerichte zorg, commercialisering, mantelzorg, thuiszorg, omgaan met kwetsbaarheid, re-integratie op de arbeidsmarkt, inclusie, werken met kansengroepen, gegevensdeling, en nog zoveel meer. Die worden gebracht onder de vorm van diverse formats, waar je in mindere of meerdere mate zelf een actieve rol kan spelen: American debate, speeddating, stellingenspel, speakers corner, fee podium, Ted-X-lezingen… Kortom, een programma met voor elk wat wils.

Timing

  • 12u: onthaal en broodjeslunch
  • 13u: presentatie van de resultaten van Zorg aan Zet
  • 13.30u: Plenair debat tussen maatschappelijke niet-zorg actoren
  • 14.10u: Interactieve sessies en lezingen
  • 16.10u: Politiek kopstukkendebat
  • 17u: Netwerkreceptie

Kostprijs & inschrijven

Deelnemen aan het Zorg aan Zet festival kost 50 euro, catering, netwerkreceptie en ambiance inbegrepen.
Online inschrijven via deze link. Je krijgt de factuur achteraf toegestuurd.

Meer informatie? Stuur een mailtje naar info@zorgaanzet.net