KAVA café - Multidisciplinair overleg in de praktijk

Van 07 december 2017 20:15 tot 07 december 2017 22:30
Geplaatst door Wim Torbeyns
Hits: 1046

Patiëntenoverleg tussen professionele zorgverleners: weinig tijd, ergernis, verschillend taalgebruik … het kan ook anders!

Een initiatief van Kanaal KAVA - Lange Leemstraat 187, 2018 Antwerpen.

Hoe begin ik eraan?

Samenwerken met an-dere zorgverleners wordt dé uitdaging van ons beroep.
In de context van het veranderende zorgland-schap krijgt de patiënt steeds meer een centra-le plaats. En terecht!
Maar is dat niet allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan? Hoe pak je dat in de praktijk snel en efficiënt aan en bereik je een unanieme visie over de behandelstrategie? Hoe krijg je iedereen op dezelfde lijn, met respect voor elkaars deskundig-heid?

Aan het werk!

In een setting van verschillende zorgberoepen (artsen, ver-pleegkundigen, kinesisten en apothekers) starten we met een casus uit de dagelijkse praktijk. Zo ontdekken we wat ieders meerwaarde is in het verhaal, welke punten aan bod moeten komen, hoe je tot een oplossing komt ...

Multidisciplinaire coach

Katrien Bartholomeeusen is als kinesist al meer dan 20 jaar actief met patiënten en andere zorgverleners. Ze volgde een extra opleiding om zorgberoepen te leren samenwerken. Vanuit specifieke casussen uit haar praktijk brengt ze ons inzichten over de aanpak van de onder-linge communicatie en samenwerking.

KAVA café

KAVA café blijft de unieke ontmoetingsplaats om in een ontspannen sfeer met collega’s en partners te netwerken en in gesprek te gaan met interessante tenoren uit onze beroepsgroep en andere sectoren.
Daarbij moeten we grenzen durven verleggen. Collega Erik Lebacq gaat tijdens deze sessies interactief in gesprek met het panel, aangevuld met jullie vragen.

Doelgroep

Vanavond zetten we de deuren wagenwijd open: in deze multidisciplinaire setting zijn naast de apothekers ook art-sen, verpleegkundigen, kinesisten of andere zorgverleners van harte welkom.

Inschrijven