Natuur op verwijzing

Van 04 oktober 2018 11:00 tot 04 oktober 2018 21:30
Geplaatst door Wim Torbeyns
Hits: 829

Op 4 oktober 2018 organiseren de Universiteit Antwerpen, de Provincie Antwerpen en de Belgian Community of Practice Biodiversity and Health, samen met heel wat andere organisaties, het netwerkevent Natuur op verwijzing.

Het event geldt als afsluiter van het project Licht op Groen en kadert in de Leerstoel Zorg en Natuurlijke Leefomgeving. Het is tevens een vervolg op de European OneHealth/EcoHealth workshop die georganiseerd werd door de Belgian Community of Practice Biodiversity and Health in 2016.

De bijeenkomst richt zich voornamelijk op professionals uit de gezondheidssector en de natuursector, maar staat ook open voor andere geïnteresseerden.

De belangrijkste doelstelling van het evenement is het bevorderen van de samenwerking tussen de gezondheids- en de natuursector alsook samenwerking rond natuur & gezondheid binnen deze sectoren.

Op het programma staan lezingen door wetenschappers en beleidsmensen, thematische workshops en een markt waarop allerlei initiatieven (uit onderzoek, beleid en praktijk) zich kunnen voorstellen.

Belangrijke aandachtspunten voor dit netwerkevent zijn professionele kwaliteit, wetenschappelijke basis, gezondheidsgelijkheid, diversiteit en interprofessionele samenwerking. Deze aandachtspunten proberen we in het programma te ondersteunen. Tegelijk willen we een forum bieden voor allerlei initiatieven in het ontwikkelende veld van natuur en gezondheid. Dit houdt in dat ook (nog) niet evidence based projecten en praktijken aan bod kunnen komen als illustratie.

Waar? Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (Historical Wing), Koningin Astridplein 20, 2018 Antwerpen

Wanneer? 4 Oktober 2018

Alle informatie en programmahttp://www.biodiversity.be/4035/

Inschrijvenhttp://www.biodiversity.be/4176/