'Balanceren tussen zorg en zelfzorg, hoe doe ik dat (niet)?'

Van 24 maart 2017 19:00 tot 25 maart 2017 17:00
Geplaatst door Wim Torbeyns
Hits: 1079

Supervisie tweedaagse voor artsen

Een aanbod van EChTT i.s.m. Domus Medica.

Begeleid door Marita Stas (criminologe, gestaltt-therapeut, supervisor) en dr Jan Devriendt (huisarts, bedrijfsarts en EChTT-coach).

Intro: We zijn ooit hulpverlener geworden vanuit een innerlijke drive naar anderen toe; tegelijk ervaren we vaak hoe moeilijk het is om een goede zorg-attitude naar onszelf toe te ontwikkelen.
Vanuit een preventieve insteek willen we een “practice based” leerervaring aanbieden:
Door meer voeling te ontwikkelen met je eigen programmeringen rond (zelf-)zorg,  kan een betere feeling ontstaan met wat voor jou belangrijk is in het ontwikkelen van een goede balans.

Methodiek: Naast een basis-cognitief aspect, wordt ook sterk reflectief en ervaringsgericht gewerkt. Door te vertragen kunnen we verdiepen en ons meer verbinden met minder bekende aspecten van onszelf.  Dit vraagt tijd, vandaar een tweedaagse.

Praktisch: vrijdag 24 - zaterdag 25 maart’17 (met avondsessie op vrijdag!)

  • plaats:  Heerlijckyt van Elsmeren (www.heerlijckyt.org), weg op Halen 2 te 3450 Geetbets
  • kostprijs: 365 Euro (= begeleiding + verblijf zonder overnachting); (overnachten kan op de Heerlijckyt of in 1 v/d meerdere landelijke B&B’s in de regio).
  • min 8, max 16 deelnemers (volgorde van storting bepaalt volgorde van inschrijving)
  • Meer info via info@jandevriendt.be  (0473/860347) of marita.stas@skynet.be
  • inschrijven voor 7/01/17: stort 365 euro op rek nr IBAN BE36 0012 4862 1281 van Jan Devriendt.

Marita Stas is criminologe, erkend gestalt-therapeut en supervisor. Zij is als seniorcoach verbonden aan Werk met zin. Ze is ook gevormd in existentiële psychotherapie en aktief in burnoutbegeleiding. Deze achtergrond laat haar toe de dynamiek van zorg en zelfzorg breed te begeleiden.

Dr. Jan Devriendt heeft zelf een erg gevarieerde artsenervaring en is aanvullend gevormd als counselor, coach en in systemisch werk. Oa. als bedrijfsarts van een revalidatie-centrum en als medewerker van D4D en ECHTT ervaarde hij uitgebreid hoe collega’s omgaan met en vaker vastlopen in (zelf-)zorg.


Activiteiten van Domus Medica