Domus Medica stelt nieuwe Raad van Bestuur voor

29 jan 2019

Op 24 januari is de nieuwe Raad van Bestuur van Domus Medica voor het eerst samengekomen. Dr. Roel Van Giel blijft voorzitter, dr. Greet van Kersschaever gaat verder als ondervoorzitter en dr. Siegfried Van Eygen is opnieuw secretaris voor de volgende vier jaar. Nieuwkomers zijn: dr. Carine Cloodts, dr. Vera De Vleesschauwer, dr. Tom Lambrechts en dr. Sandor Van Bijsterveld. 

De nieuwe Raad van Bestuur is evenwichtig samengesteld met drie vrouwelijke en vier mannelijke huisartsen, verdeeld volgens verschillende leeftijden en type praktijkvorm.
Deze zeven huisartsen vertegenwoordigen de huisartsen in de verschillende provincies en zullen het beleid van Domus Medica voor de volgende vier jaar bepalen. 

De mandaten zijn als volgt verdeeld:

  • Voorzitter: dr. Roel Van Giel (groepspraktijk Kalmthout)
  • Ondervoorzitter: dr. Greet Van Kersschaever (Wijkgezondheidscentrum Leuven)
  • Secretaris: dr. Siegfried Van Eygen (netwerkpraktijk in Bissegem)
  • Penningmeester: dr. Carine Cloodts (solopraktijk in Ranst)
  • Dr. Vera De Vleesschauwer (solopraktijk in Gent)
  • Dr. Tom Lambrechts (groepspraktijk in Arendonk en Kennisdomein ICT)
  • Dr. Sandor Van Bijsterveld (groepspraktijk in Waasmunster)

De nieuwe Raad van Bestuur kwam voor het eerst samen op 24 januari na haar verkiezing door de Algemene Vergadering op 1 december. 
Domus Medica benadrukt de betrokkenheid van haar leden bij het beleid. Bijna 50% van de kiesgerechtigde leden nam deel aan de verkiezing van de Algemene Vergadering en bracht zo zijn voorkeur uit voor een provinciale vertegenwoordiger. Dit resulteerde in een dynamische ploeg van 67 huisartsen die Domus Medica nog meer op de kaart zullen zetten als de grootste professionele huisartsenvereniging in Vlaanderen en Brussel.

Miniatuurvoorbeeld