Dr. Katrien Benhalima wint publieksprijs in Vlaamse PhD Cup 2018

Vorige week werden de winnaars van de Vlaamse PhD Cup 2018 in de bloemetjes gezet. Tijdens de PhD Cup krijgen 16 deelnemers, toponderzoekers die de organisatie selecteerde uit 63 kandidaten, een vierdaags mediabad met onder andere camera-, interview- en presentatietraining door experten als Ivan De Vadder en Phara de Aguirre. Bij de halve finale aan de VRT koos een jury met onder meer VRT-wetenschapsjournalist Koen Wauters acht finalisten. 

Uiteindelijk wist Angelique Van Ombergen de jury te overtuigen met haar onderzoek dat kaderde in een project van het European Space Agency. Zij onderzocht het effect van ruimtevaart en gewichtloosheid op het menselijk brein door voor én na ruimtemissies hersenscans bij kosmonauten af te nemen.

Meer dan 5.300 stemmen voor publieksprijs

Ook het publiek kreeg een stem in het aanduiden van een publiekswinnaar. Zo’n 5.300 mensen brachten een stem uit voor hun favoriet. Met ruim 1.200 stemmen achter haar naam ging de publieksprijs naar dr. Katrien Benhalima. Dankzij haar onderzoek kunnen we zwangerschapsdiabetes bij vrouwen tijdig opsporen en behandelen. Zij mag haar onderzoek straks presenteren tijdens een college bij de Universiteit van Vlaanderen.