Een klein lintje, een groot gebaar. Dag tegen kanker op 17/9

16 sep 2009

Op donderdag 17 september wordt de jaarlijkse ‘Dag tegen Kanker’ georganiseerd. Als huisartsenvereniging willen we hierin ook onze stem laten horen. Het gele lintje, dat u onlangs door de Vlaamse Liga tegen Kanker werd toegestuurd, staat symbool voor verbondenheid met de tienduizenden mensen die momenteel hun privéstrijd met deze ziekte voeren. Speldt u dit op, dan toont ook u uw betrokkenheid.

De Vlaamse Liga tegen Kanker komt het hele jaar op voor de belangen van de kankerpatiënt. Maar één keer per jaar vraagt ze uitdrukkelijk aandacht voor deze patiënten, omdat kanker erg ingrijpend is, zowel fysisch als psychisch. Ook voor de naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode. En het gaat over veel mensen: elke dag krijgen gemiddeld negentig Vlamingen te horen dat ze kanker hebben.

Deze tiende editie van de Dag tegen Kanker vindt plaats in ziekenhuizen over heel Vlaanderen en Brussel. Meer dan honderd ziekenhuizen bieden een brede waaier aan lezingen over kanker, workshops, infostands, ondersteunende babbels en andere activiteiten. Ook de zes inloophuizen van de Vlaamse Liga tegen Kanker zetten hun deuren open voor informatie of een individueel gesprek.

Door het gele lintje op te spelden steekt u uw patiënten en hun omgeving een hart onder de riem. U kunt hen ook doorverwijzen voor meer informatie naar: www.dagtegenkanker.be.

Domus Medica steunt dit initiatief voluit en dankt u samen met de Vlaamse Liga tegen Kanker alvast voor uw medewerking en ondersteuning, in naam van alle kankerpatiënten.