Nieuwe online-test peilt naar geestelijke gezondheid

16 feb 2009

fit_banner_174x96_defOp de website van de overheidscampagne ‘fit in je hoofd, goed in je vel’ staat een nieuwe online-tool om uw geestelijke gezondheid te testen. Via de test komt u te weten hoe fit uw hoofd is en krijgt u advies op maat. De online-test is een vorm van e-health, een vrij nieuw fenomeen in Vlaanderen.

De test

De test bestaat uit verschillende onderdelen. Een eerste vragenlijst peilt naar de mentale veerkracht van de gebruiker. Een volgende reeks vragen behandelt depressiviteit, angst, stress en andere klachten. De test gaat ook na hoe u omgaat met problemen of moeilijkheden.

Bij elk onderdeel van de test krijgt de gebruiker een persoonlijk profi el met meer uitleg over de specifieke klacht én een passend advies. Dat advies is gebaseerd op een van de tien stappen van de ‘Fit in je hoofd’-campagne.

Tien stappen

De online-test is het nieuwste onderdeel van de gelijknamige campagne die in 2006 werd gelanceerd. De campagne reikt tien stappen aan om geestelijke problemen te voorkomen of er beter mee om te gaan. Vind jezelf oké, praat erover, gun jezelf rust … het zijn eenvoudige adviezen waarbij telkens concrete opdrachten en acties horen.

Dankzij de nieuwe test kunnen meer mensen kennismaken met de tien stappen en de concrete uitwerking ervan. De test leidt de surfer namelijk naar de stappen die het meest effect hebben in zijn eigen situatie.

Meer info op www.fitinjehoofd.be of bij Kim Schutters van het VIGeZ (02 422 49 20 of kim.schutters@vigez.be)