Gratis toegang tot internationale literatuur via CEBAM/CDLH

Wat houdt het voordeel in?

Er is heel wat medische literatuur beschikbaar voor artsen, het is echter niet altijd evident om de juiste informatie op het juiste moment terug te vinden. Heel wat artsen zijn vertrouwd met de richtlijnen, terug te vinden bij Domus Medica en CEBAM (Belgian Centre for Evidence-Based Medicine), maar moeilijker wordt het als u als arts niet op zoek bent naar praktische tips, maar de pathofysiologie van een probleem wilt begrijpen. Hoe houdt u die kennis up-to-date, en waar vindt u al die informatie terug?

Naast richtlijnen bevat de CEBAM Digital Library for Health heel wat bijkomende informatie, zo kan u er handboeken terugvinden, systematic reviews, farmacotherapeutische bronnen en kan u er toegang krijgen tot medische toptijdschriften. Toegang tot deze informatie is gratis voor leden van Domus Medica. 

CEBAM, het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine (EBM), is een onafhankelijk, multidisciplinair en interuniversitair medisch wetenschappelijk instituut dat zich richt tot zorgverleners, patiënten en gezonde burgers. Domus Medica en EBpracticenet werken in het kader van wetenschappelijk onderzoek nauw met elkaar samen.

Als lid van Domus Medica kunt u gratis de internationale literatuur van CEBAM raadplegen. Zo spaart u de jaarlijkse €100 aansluitingsbijdrage van CEBAM uit dankzij uw lidmaatschap.

 

Hoe van dit voordeel gebruik maken?

Surf naar https://www.cdlh.be en doorloop de aanmeldprocedure. Achterliggend brengt Domus Medica de administratie van Cebam op de hoogte van haar lidmaatschappen. U hoeft verder dus niets te ondernemen.

Kreeg u toch een factuur toegestuurd? Dan heeft onze ledenupdate naar CEBAM deze gekruist. U zal later hiervoor automatisch een credit nota ontvangen van CEBAM. Is er toch een probleem? Neem dan contact met ons op via 03 425 76 76 of info@domusmedica.be

 

Meer info over Cebam Digital Library for Health.

 

 

Aan de slag?

Ga naar CDLH

 

Nog vragen?

Contacteer ons