Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

Op deze pagina verzamelen we de oproepen die we binnenkrijgen voor deelname aan wetenschappelijke onderzoeken verzamelen. 
Heeft u zelf een wetenschappelijk onderzoek waarvoor u een oproep wenst te doen naar de huisartsen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Studie: "Opnieuw aan het werk na burn-out"

Op de afdeling Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven is men gestart, in samenwerking met het RIZIV, met een studie over hoe mensen die arbeidsongeschikt zijn omwille van burn-out het best kunnen ondersteund worden in hun terugkeer naar werk. Als huisarts kan je ertoe bijdragen dat deze studie waardevolle en nuttige informatie voor de praktijk oplevert.

Lees meer

Gezondheidswijsheid in België

Naast MSD engageren 16 partners uit de Belgische gezondheidssector, waaronder ook Domus Medica, zich voor HealthNest by MSD. Ze verlenen steun en geven het initiatief bekendheid in hun organisatie. Daarnaast zetelen ze in de jury en kunnen ze een rol als coach opnemen.

De winnaars kunnen ook beroep doen op de knowhow van de 16 HealthNest-partners. De belangrijkste spelers in de Belgische gezondheid staan de projecten bij met hun ervaring, geven tips en stellen hun netwerk ter beschikking om het idee te helpen realiseren. 

Om iedereen die actief is in de Belgische gezondheidssector meer tijd te geven om hun innovatief gezondheidswijsheid-idee te ontwikkelen en vorm te geven, verlengt HealthNest by MSD de deadline tot 3 februari 2019.

Lees meer