IWC 2017: Over de sprekers…

Johan Wens is huisarts in Ekeren, congresvoorzitter van de inwooncursus Domus Medica en als hoofddocent verbonden aan de Vakgroep Eerstelijns- en Interdisciplinaire Zorg Antwerpen (ELIZA).

Emmanuel Samyn is huisarts in Aalst en is congresvoorzitter van de inwooncursus Domus Medica in duo met Johan Wens.

Lenie Jacobs is huisarts bij de "Huisartsenpraktijk Teunis" in Zoersel.

Kirsten Catthoor is psychiater in de psychosezorg van het Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg. Ze is wetenschappelijk secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie en promoveerde in 2016 over stigma in psychiatrie.

Pieter De Kimpe is kinder- en jeugdpsychiater in het Heilig Hartziekenhuis te Lier.

Marc Peeters + Frie Horemans en Kristel Binnemans +Wim Van Puyvelde zijn 2 teams medewerkers van de Vlaamse Vereniging Autisme

Daniel Neves Ramos is kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan de Universitaire Kinder- & Jeugdpsychiatrie Antwerpen (ZNA UKJA) en beleidsarts van de zorgeenheid gedragsstoornissen.

Rob Dewulf is psychotherapeut- Bemiddelaar gespecialiseerd in omgaan met moeilijke jongeren.

Rita Verrando is huisarts, medisch coördinator CAD (Centra voor alcohol- en andere drugproblemen) en medisch directeur van MSOC (Medisch Sociaal Opvang Centrum) Limburg.

Roland Rogiers is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Hij was voor zijn pensioen verbonden aan de Universitaire Dienst Psychiatrie (Centrum voor Angst-en Stemmingsstoornissen) UZGent en praktijkassistent Vakgroep Huisartsgeneeskunde en ELGZ UGent. 

Jana Maes is klinisch psycholoog gespecialiseerd in slaap en slaapproblemen en is verbonden aan het UZA.

Anke Thoen is huisarts en coach.

David Dewulf is arts en introduceerde het begrip ‘mindfulness’ in Vlaanderen. David is oprichter en coördineert de werking van I AM en de nieuwe initiatieven zoals mindfulness voor jongeren en de opleidingen tot mindfulnesstrainer, compassietrainer, jongerentrainer en communicatietrainer. Hij werkte 7 jaar lang samen met de universiteit Gent voor depressie en met KU Leuven voor wetenschappelijk onderzoek

Chris Baeken is psychiater gespecialiseerd in stemmingsstoornissen, depressie, rTms en beeldvorming van de hersenen. Chris Baeken is verbonden aan de VUB psychologie en educatiewetenschappen en Universiteit van Gent.

Tom Declercq is huisarts verbonden aan een groepspraktijk in Merelbeke en praktijkassistent aan de Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezonheidszorg van de Universiteit Gent; 

Anne-Marie De Spiegelaere is psychiater verbonden aan AZ KLina.

Christy Sempels is psychiater verbonden aan het UPC Sint-Kamillus te Bierbeek, gesloten opnameafdeling (GO) en afdeling voor structurende behandeling (SBR) en Mobiele Team Oude Baan. Daarnaast is zij ook verbonden aan de deeltijdse hospitalisatie, nachtkliniek, van het PSC Mechelsestraat te Leuven.

Lieve Lemey is ouderenpsychiater verbonden aan het AZ Sint-Jan in Brugge en het CGG Brugge.

Kris Noppe is psychiater verbonden aan het Medisch Centrum Sint-Jozef te Bilzen, zorgeenheid voor urgentiepsychiatrie en het Mobiele Team Noolim.